singviola2’s blog

Blog sănătos

Ghid dietetic ketogen - Exemplu, rețete keto, rezultate, alimente

În principiu, dieta ketogenică este de fapt o modalitate de a vă recalibra metabolismul, pe baza care obligă organismul să înlocuiască carbohidrații și carbohidrații cu alimente și grăsimi corporale ca sursă de energie. Odată ce sursele de glucoză sunt epuizate, ficatul transformă atât grăsimea din alimente, cât și depozitele de grăsime din corp în cetone și acizi grași, pe care îi folosește ca sursă de energie pentru celule.

Dieta Keto este o o modalitate extrem de eficientă de a elimina depunerile de grăsime corporală fără a pierde masa musculară atâta timp cât este aplicată corect.

În acest articol:

În acest articol veți găsi toate informațiile de care aveți nevoie ca începător. pe dieta ketogenică. Aflați care sunt principalele beneficii ale dietei, dar și care sunt riscurile, meniurile, rețetele, posibilele rezultate, alimentele permise, dar și interzise, ​​precum și opiniile și sfaturile specialiștilor în nutriție.

este dieta Keto, modul în care organismul induce cetoza

Determinarea organismului pentru a trece de la glucoză la grăsime se numește inducerea cetozei. Scopul dietei ketogenice este de a menține corpul în această stare cel puțin 4-6 săptămâni.

Pentru a induce cetoza, organismul trebuie să limiteze drastic consumul de carbohidrați, ceea ce înseamnă eliminarea tuturor. carbohidrați și produse glucidice din dieta zilnică. Mai multe detalii despre alimentele permise și interzise la scurt timp după aceea.

Când glucoza este epuizată, ficatul compensează prin arderea grăsimilor și prin sintetizarea corpurilor cetonice care sunt utilizate ca sursă alternativă de energie pentru organism. Cu cât starea de cetoză este indusă mai repede, cu atât corpul va începe să utilizeze mai repede grăsimea acumulată pe corp, burtă, șolduri etc. pentru a genera energie.

Cea mai rapidă metodă pe care o poți induce corpul în stare de cetoză este polul negru. Există, de asemenea, suplimente dietetice ceto, care au și capacitatea de a accelera puțin acest proces și vă ajută să depășiți simptomele și disconfortul foametei de carbohidrați în primele zile.

Comandați direct de pe site-ul oficial al producător la un preț promoțional redus cu 50%.

Este nevoie de 24 de ore până la câteva zile pentru a epuiza depozitele de glucoză și a intra în cetoză. Cel mai simplu mod de a afla dacă sunteți în cetoză este prin utilizarea unui glucometru care măsoară și corpurile cetonice din sânge. Recomandăm modelul CareSens Dual, un glucometru fiabil, de înaltă calitate, care măsoară corpul glucozei și cetonelor și este compatibil cu testele KetoSens.

În ceea ce privește restricția carbohidraților, regula generală este de a le reduce la mai puțin de 30-50g pe zi. Pentru a face acest lucru este necesar să cunoașteți exact cantitatea de carbohidrați conținută în fiecare aliment. Va trebui să creați un meniu zilnic pentru a îndeplini această cerință, altfel corpul nu va intra în starea de cetoză.

Care sunt tipurile de alimente pe care le puteți consuma în dieta ketogenică - rețete ceto, meniuri, suplimente alimentare

Comparativ cu alte tipuri de diete, dieta ketogenică nu este foarte restrictivă în ceea ce privește alimentele pe care le poți consuma, singura excepție fiind carbohidrații și carbohidrații. Mai jos sunt două liste, una cu tipurile de alimente permise și una cu tipurile de alimente care sunt interzise în dieta standard ceto.

Comandați direct de pe site-ul oficial al producătorului la un preț promoțional redus cu 50%.

În special, dieta din timpul dietei ketogenice ar trebui să includă alimente bogate în grăsimi, medii în proteine ​​și foarte sărace în carbohidrați.

Deci, aveți voie să mâncați:

Când vine vorba de alimente care nu au voie să mănânce, dieta ketogenică este într-adevăr foarte strictă. În următoarea listă veți găsi toate tipurile de alimente interzise în această dietă:

În ceea ce privește raportul zilnic de grăsimi, proteine ​​și carbohidrați, acestea ar trebui să se încadreze în următoarele valori:

Ca număr de calorii, se recomandă un minim de 2000 de calorii pentru femei și 2500 de calorii pentru bărbați.

Suplimente alimentare

Suplimentele alimentare Keto pot vă ajută să intrați mai rapid în starea de cetoză, atenuând totodată disconfortul creat de această afecțiune în primele zile. Vă recomandăm comprimatele efervescente Keto Guru care, așa cum am spus, accelerează procesul de inducere a cetozei și facilitează procesul de adaptare la această stare fiziologică a corpului.

Am scris o, pe care vă recomand să o citiți pentru a obține o opinie mai clară asupra acestui produs pe baza ingredientelor 100% naturale.

Puteți accesa și unde puteți comanda suplimentul la un preț special, mult mai mic decât cel al farmaciilor din România.

Tabletele au în compoziție componente active obținute din extracte naturale de plante. Suplimentul nu are efecte adverse și nu are contraindicații pentru utilizare.

Beneficiile dietei ceto

Cu ajutorul dietei ketogene este posibil eliminați grăsimea acumulată în corp și straturile depuse pe stomac, șolduri, fese, fără a compromite sănătatea și fără a pierde masa musculară.

Principalele beneficii ale acestei diete sunt: ​​

Desigur, ca orice altă dietă, are avantajele și dezavantajele sale. În lista de mai jos veți afla care sunt principalele riscuri și dezavantaje ale acestei diete.

Riscurile și dezavantajele dietei ketogene

Ce rezultate poate fi obținut cu ajutorul dietei keto

Dacă urmați instrucțiunile referitoare la dieta ketogenică și nu înșelați, puteți reduce până la 1 kg de grăsimi pe săptămână. În plus, această dietă are multe beneficii importante pe termen lung.

Comandați direct de pe site-ul oficial al producătorului la un preț promoțional redus cu 50%.

În ceea ce privește perioada de timp în care corpul trebuie să fie în stare de cetoză, potrivit medicilor și nutriționiștilor, ar trebui să fie de 4-6 săptămâni.